fbpx

Adwerk Ajánló / augusztus, 2022

Jul 26, 2022AJÁNLÓ

#Kabin

#Dürer Kert

#Nemdebárka

adwerk átfogó

Mivel magazinunk egyéb rovataiban rendszeresen és átfogóan foglalkozunk fesztiválokkal, ezért az Ajánlóban inkább a helyeknél, a szezonban meglátogatható helyekél maradunk. A közös motívum pedig ezúttal a Duna. Van ez a furcsa, néhol drámai nyár, amelyben egyszercsak kiderül, hogy a magyarok ⅔-a inkább mégse nyaral, áram- vagy géászámlák fölé hajol, könyvelővel konzultál, és legelébb olyan hőséget él túl, amelyet korábban még nem tapasztalt. De mielőtt ebbe a spirálba beleengednénk magunkat, fölmarkoltunk egy adag kavicsot és beleszórtuk a Dunába, olyan helyeket keresve, ahol legalább jól múlik az idő. Pesten és Budán, nomeg a kettő között.

Kabin

Újpest egyik állócsillaga az északi vasúti összekötő pesti pillére alatt elterülő, az évek során a parton kreatívan terjeszkedő intézmény. A Népsziget régi tippje a rövid idő alatt kiszakadás-élményt keresőknek, hiszen egy kis metrózás, és Újpest-Városkaputól beséta. Jóllehet, elidőzhetnénk a kínálaton is, de mindenki nyugodjon meg, óriási meglepetést nem fog okozni a fröccs és a hamburger, de nem is eltartott kisujjú kóstolgatásra érkezünk ide: minden kifogástalanul teljesíti a küldetését az étlapon és ez pontosan elég ebben a környezetben.
A Kabin vonzereje a folyó és az időtlen underground élménye mellett az eklektikus és minden alkalommal valami újat mutató közönség, a karakterek, és a szemlélődés lehetősége. Legutóbb épp a Cabaret Medranóvall átfedésben mozgó Trio Arrabal játszott egy látszólag szimpla csütörtökön Tom Waits- és Piazzola-szerzeményeket, Fellini-filmek zenéjét vagy saját számokat és az összegyűlt közönség néhány törzstagját név szerint szólítva hoztak le egy hamisítatlan közép-kelet-európai estét.
Picit elveszett lelkek, valamennyire megtalált egyensúlyok, ipari romantika és persze az örök Duna adja egy egy Kabin-élmény megismételhetetlen receptjét.

kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk

Dürer Kert

Amennyire drukkolni lehetett és picit izgulni, hogy a költözés után is menjen-legyen, annyira lehet most élvezni a Kopaszi-gát Budafoki út felőli, „szárazföldi” sarkába költöző helyet, ami egy jó 133E-vel valóban egy közepes ugrás a belvárostól. A teret sokféle tíőusú helyszínnel belakó Dürerben éppúgy találunk parti-strandszékes-babzsákos zugokat, mint csapatépítésre is ajánlott nagyasztalos szektorokat, de a jólismert fémszékes (jé, a Ráckertben is ilyen volt), mázolt asztalos ‘70-es évek is ránkköszönt a „nagyréten”. Kisebbfajta fsztiválos kresz alakult ki az idei szezonra, street-food-os sorral, italpultokkal, belső és külső partihelyszínekkel. Délutántól indulhat már a lelazulás és oldódás: egészen gazdag többféle genrációt és szubkultúrát megszólító programfelhozatallal és az olyan klasszikusan Düreres események továbbgondozásával, mint a Tilos Maraton. A kivilágított pingpongasztal pedig városi wellnes-oázisként várja a pörgetett fonákok és határozott tenyeresek rajongóit.
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk

Nemdebárka

Pest és Buda után nem marad más hétra, mint a Duna kellős közepe, ezúttal a Szentendrei-sziget, amelynek felfedezendő kincsei már korábban is hatással voltank ránk. Ezúttal a horányi, hosszan elterülő strandon keresgéltünk vagy árnyékot, vagy bármit, amitől a mindent elsöprő hőséghullám elviselhetőbbé válik. Így fejlesztettük ki a Nemdebárkához vezető lépcső közelségében megépített alaptábor (mondjuk egy pléd és két törülköző) és az időnként a bár varázslatos kertjében megpihenő kihelyezett tagozat kombinációját, ami szinte egyszerre teszi lehetővé a Dunában hűsölést és a jéghideg limonádék és fröccsök megnyugtató közelségben való elszürcsölését. Az ambituson DJ-k, a kemencében sülő pizzák mellett megejtően kedves személyzet, a belső pultnál egész jó kávék – mi többre vágyhatunk 2022 forró nyarán? 

kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk