fbpx

Adwerk Ajánló / december, 2022

Dec 2, 2022AJÁNLÓ


#TheCrown


#
SHO


#Durva

Sho étterem  Adwerk Ajánló, 2022 december

Sho

És eljött a sorozatok, az olvasgatás és a csakazértis étterembe járás szezonja. Mind a hármat kipróbáltuk, jöjjenek a friss ajánlatok.

The Crown / A korona – Új évad

Ha megjelenik az új évad, akkor azt mi bizony ajánljuk, mert mi tagadás, nagy rajongói vagyunk a brit uralkodó család legújabb kori történetét bemutató sorozatnak. 

A korona rajongóinak két évet kellett várniuk az 5. évad megjelenésére, amíg végre november közepén eljött a bemutató napja. Az évad középpontjában a „War of the Wales” azaz az akkori walesi herceg – ma már a brit uralkodó – és hercegnő házasságának nyilvánosság előtt zajló összeomlása áll, és az ennek hátterében folyamatosan tartó viszony Károly herceg és Camilla Bowles között. 


Amikor kiderült, hogy Imelda Staunton lesz az új királynő, a legelső reakció ha nem is a kétség, inkább a csodálkozás volt, amit a remek színésznő egy pillanat alatt oszlatott el már a nyitójelenetben.

A valódi hálószobatitkoknál is talán sokkal fontosabb kérdése az évadnak a monarchia létjogosultságának és jövőjének kérdése, melynek egyik sorozatbeli szimbóluma a királyi jacht. Természetesen egészen más fénytörésbe kerül ez a kérdés is a királynő halála után, és a választ mostantól az aktuális hírekből fogjuk megkapni. 

De a sorozat sem ér még véget, hiszen a 6., befejező évad hátra van még. 

https://www.netflix.com/title/80025678

 

The Crown / A korona – Új évad

The Crown©Netflix

SHO – új étterem Budán

A vendéglátásból a nehéz gazdasági körülmények miatt egyre gyakrabban érkeznek bezárásokról szóló hírek is, de természetesen most is akadnak bátor előremenekülők is. Persze ezzel együtt is jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért nyit valaki ilyen helyzetben új helyet.

A december elsején nyílt Sho (SÓ) esetében elég egyértelmű a válasz, hisz olyan helyszínen nyílt, ahol talán biztosra lehet menni. Ennek oka, hogy az új MOL-székház körül kinövő új városrészben nyílt, ami leginkább egy város a városban és mostanában kezd megtelni élettel. De ez még egy étteremlátogatáshoz a város másik részéből kevés lenne, az viszont a gasztrománoknak már elég indok lehet a kóstolásra, hogy a kortárs magyar gasztronómia egyik legizgalmasabb séfje, Huszár Krisztián lett a Kopaszi-gát mellett található budaparti Sho executive séfje. Tehát a HK-rajongóknak sem kell megijedniük, a Frankel Leó utcában továbbra is marad Krisztián ikonikus vietnámi gulyása, a Shóban pedig Soóky Gábor a vezető séf.

Egy kis Canary Wharf-os életérzésért, nomeg az elképesztően izgalmas ízekért érdemes fölfedezni az új városrészt. Ehhez a Sho pompás kiindulópont.


https://www.facebook.com/shorestaurant/

Sho
Sho

Durva

A Nápolyban rendőrként dolgozó szerző nemcsak regényeket, hanem dalokat is ír és a helyi gyermekvédelem egyik meghatározó alakja. A bántalmazás és az erőszak elleni küzdelem egyik fontos figurája – olvashatjuk a könyv fülszövegében. Mekkora előny ez az olvasóknak, hogy az író ennyire első kézből ismeri a kamaszok világát! Márpedig a leggyakoribb hiba, amibe a szülők és a gyerekek egyaránt beleeshetnek, amikor azt hiszeik ezek csak mással történhetnek meg. Nem az ő gyereküket zaklatják, nem velük történik meg a kiközösítés, nem kapnak majd kéretlen erotikus tartalmat, biztos csak felfújják ezeket az eseteket – egyszóval a hárítás megannyi formája.

Szexting, pedofília, drinking challenge, játékfüggőség, molesztálás, függés a közösségi hálótól, happy slapping, blue whale, titkok és diszkrimináció. Tíz történet, ami egészen biztos velünk marad egy darabig. Érdemes magunkban ismételgetni, hogy bárkivel elődordulhat és mindig van kiút. 

A Kolibri Kiadó sorozata, a #POV 14 és annál idősebb fiataloknak szól elsősorban, de szülőként, vagy gyermekvédelemben, iskolában dolgozó szakemberként is hasznos olvasmány lehet.

 

Ornella Della Libera: Durva

 

Ornella Della Libera: Durva