fbpx

Adwerk Ajánló / január, 2022

Jan 25, 2022AJÁNLÓ


#
Circo – pizzák délről

#A Pendragon-mítosz nyomában

#Mindennapi szorongásunk

Egy színház, egy pizza, még egy színház. Ahogy egy rendes fővárosi kiskörhöz illik: benéztünk, beültünk, megkóstoltuk.

Circo – pizzák délről

„Brutális nápolyi pizzák, vagány natúr borok” – a foodtruckból állandó, helyre, a Hajós utcába költözött a Circo Pizza ígéretének jártunk utána.
Már a szentendrei ipari parkban álló pizzás kocsiban is fatüzelésű kemencében sültek a pizzák, és ez a Hajós utcában sincsen másképp. A hely letisztult, minimál dizjánja jól párosul az egyszerű, mégis tökéletes pizzákhoz.
Semmi túlgondolás, minőségi alapanyagok, egyszerű tálalás – a street food szabályainak megfelelően egyszerű kartonlapokra kerülnek a 30-90 mp alatt megsülő pizzák. Természetesen kerül melléjük az asztalra evőeszköz is, de kézzel enni, mint a Nápolyban a tengerparton, szintén ér. Ami pedig a pizzán kívűl vagy mellé még fontos lehet, az egy jó kávé és egy pohár ital. Mindkettő ott is van a kínálatban a natúr borok a Lees Brotherstől érkeznek, de van jó minőségű cider, néhány koktél – főként gin alapúak, és persze sörök és limonádék. És ha valaki ezek után édesre is vágyik, akkor bátran annak is hagyhat helyet.

www.facebook.com/circopizza2020/

kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk

A Pendragon-mítosz nyomában – bábszínház felnőtteknek is

Még mindig előfordul, hogy valakinek lelkesen magyarázzuk: a Bábszínházban vannak felnőtteknek szóló esti előadások is. Vagy azt, hogy az elképzeltnél mennyivel sokszínűbb az a technikai arzenál, amit használnak a színpadon. Keresve sem találhatunk jobb példát a fentiekre A Szerb Antal-kód, avagy a Pendragon legenda előadásnál.
Lendületes, sodró, elsődlege és másodlagos poénokkal tarkított előadás, amelynek csak kiinduló pontja a Szerb Antal-mű. Többrétegű a cselekmény, megidéződik nemcsak a mű, hanem a szerző is, járunk 1944 sötét óráiban, és a mában, színpaddá válik az előtér, a ruhatár környéke, és színésszé az előadás előtt a ablaktisztítónak vélt alak. Amolyan Éjszaka a múzeumban-koncepcióval, krimibe hajolva, viszonylag sokat markolva villantja meg a társulat elképesztő technikai sokszínűségét: élőszereplős, árnyjátékos, bábos univerzumát. A rendezés a kifinomult, intellektuális humort nagyszerű arányérzékkel vegyíti a könnyedebbekkel, a komolyabb történelmi futamokat a személyes sorsokkal.

https://budapestbabszinhaz.hu/babszinhazeloadasok/a-szerb-antal-kod/

kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk

Mindennapi szorongásunk – dokumentumszínház

Mindenki ismer valakit, aki most éppen ebben van. A szomszéd, a barát, a családtag, a kolléga, a volt osztálytárs, vagy a valakinek a valakije. A rák bárkivel megtörténhet, mégha le is halkítjuk a hangunkat és azt a három hangot inkább úgy ejtjük ki, h csak az hallja, akivel beszélünk.
Lengyel Anna dramaturg, a PanoDráma alapítója daganata diagnoztizálásától 2021-ben bekövetkezett haláláig elszántan és félelmeivel szembenézve számolt be facebook-oldalán az őt nem ismerőknek is betegségéről. Találkozások, pillanatok, vizsgálatok, kezelések beszámolói a megértés és a kontroll rendíthetetlen igényével. Aki csak eddig tudta a történetet, mert mondjuk rátalált a publikus posztokra, annak az előadás afféle behind the scenes. Hogyan reagáltak vajon az orvosai, a barátai, vagy akár az orvosa felesége az Anna-jelenségre. Mi volt nehéz az őt kísérőknek, miken nevettek, mi bosszantotta őket, hogyan közeledtek együtt az élet végéhez.
És ez, a kísérés, az ottlevés, a rendelkezésre állás az előadás egyik legfontosabb üzenete. Legyünk elérhetők, ha kell.

https://trafo.hu/programok/szinhaz_panodrama_kar_hogy_rak_2

kiflikék adwerk
kiflikék adwerk
kiflikék adwerk