fbpx

Adwerk Ajánló / június, 2021

Jun 29, 2021AJÁNLÓ


#
BorSor


#Roisín


#
Pride Fesztivál


#Halas Guszti

Halak, borok, Pride

Az óvatos nyitás jegyében folytatjuk városszéli kalandozásainkat, bár a hőségriadóban a megnyíló szabadság ellenére is korlátozottak a lehetőségek, mert plasztik/app ide vagy oda, a szervezet tűrőképességének is van egy határa. Éppen ezért csakis az alapokra szorítkoztunk: ha egy laza sportfröccs és egy hekk van az ember előtt, mindez árnyékban, akkor talán túlélhető ez is. De gondoltunk az otthon zenét hallgatókra és a bátran programozókra is: mindezt tudja a júniusi Ajánló.

adwerk

BorSor

Szó szerint mentünk-mendegéltünk, amikor az éppen elolvadni készülő Karinthy út betonján megláttuk a jéghideg fröccsre és egy mosolyra invitáló feliratot és minden így is történt, valóban. A parkoló vs terasz építészeti kihívásait is egész kreatívan megoldó BorSor belső terei letisztultak, áttekinthetők. A pultban pedig a tulajdonos, Kiss Márton teszi megnyerő szakszerűséggel a dolgát. Információit, ajánlatait hozzáigazítva a napszakhoz, azaz egy délután 5 órási hosszúlépésre vállalkozunk. Az rögvest látszik, hogy az ismertebb borászatok mellett itt igazi kutatómunka zajlik, azaz a még viszonylagosan tájékozott vásárló is talál kevésbé ismert pincészeteket. A felfedezés meg mindig izgalmas. Azt, hogy egy tandem-csapat régi szenvedélyét megvalósítva egy kis, független borboltot nyisson a pandémia közepén alig egy éve, őszintén csodáljuk. És a hosszúlépés is úgy gyöngyözött, ahogy azt 2021 nyarán a legjobban teheti. Hogy milyen borból készült végül, annak tessék utánajárni:)

Roisín Murphy: Róisin Machine

Július 5-én lesz 48 éves az ír énekes-dalszerző és zenei producer Róisin Murphy, aki az 1990-es években lett ismert az akkori élettársával, Mark Brydonnal alapított elektronikus zenei duójukkal, a Molokóval. Első szólólemeze 2004-ben jelent meg, miután Brydonnal elváltak útjaik. 2008-ban fellépett a Szigeten is, de ami most még ennél fontosabb, hogy tavaly októberben megjelent ötödik albuma: a Róisín Machine, amit a lockdown alatt is jól lehetett hasznosítani, hiszen otthon is lehetett táncolni rá, mert bizony ez egy hamisítatlan diszkó lemez lett. Most pedig, hogy újra kinyílt a világ, egy nyári kerti partin is biztosan jól beválik a régi zenésztársával, DJ Parrot-val, és egy sheffieldi producerrel, Richard H. Kirkkel elkészített lemeze.

26. Budapest Pride Fesztivál

 
Június 25-én a Trip hajón tartott megnyitóval vette kezdetét az egy hónapon át, július 25-ig tartó Budapest Pride fesztivál. Az ország több pontján számtalan program: kiállítás, érzékenyítő beszélgetés, workshop, performansz, filmvetítés és persze zenés-táncos bulik várnak mindenkit, akiknek a sokszínűség nem csak egy fesztiválprogram választékban fontos.

Halas Guszti

 

RSD – kérdezték többen, mi meg álltunk ott bután, mert ritmikus sportgimnasztikára egyáltalán nem számítottunk. Aztán leesett, hogy a Ráckevei-Soroksári Duna-ágról van szó, azon belül is a Vízisport utcáról. Uccuneki, akik szeretik, olyan rajongással tudnak erről a szakaszról beszélni, hogy igen amatőr természetbúvár csapatunk végig is sétálta a szakaszt. A felújítás és a tereprendezés valóban nem könnyíti meg a helyzetet, persze a vizionált csodaszép parti szakasz gyógyír lehet a mostani kellemetlenségekre. El is érünk Halas Gusztiig, akinek sütödéje és a hozzá tartozó kert a Szeleburdi vakáció és egy underground fesztivál külvárosi kereszteződése: este színes fények, nappal evezősök, megnyúló avagy rövidülő hosszúlépések, kisebb és nagyobb asztalok minden eshetőségre felkészülve. Külön ételes és italos pult, dícséretesen visszaváltható, betétdíjas pohárral. Amikor így üldögélünk, és meg-megcsobban a duna az evezőlapátoktól, vagy épp ütemesen érkeznek a sárkányhajósok, akkor lehetne akár lényegtelen is a hekk. De még csak nem is az, és a kovászos uborkának is karakteres az íze.